MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP ALLES BINNEN HANDBEREIK. WELKOM IN DE WERELD VAN DOMOTICA.

Draadloos of bedraad

Bij domotica maken wij – net als bij inbraakbeveiliging – onderscheid tussen bedrade en draadloze systemen. Bedrade systemen lenen zich vooral voor nieuwbouwprojecten en hebben als voordeel dat er geen batterijen nodig zijn en dus minder onderhoud vragen. Draadloze systemen hebben beperktere mogelijkheden en zijn vooral geschikt voor bestaande bouw.

Makkelijk, comfortabel den duurzaam

Met domotica kies je voor meer gemak, voor meer comfort en voor duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld het aansturen van verlichting. Met één druk op de knop is het licht optimaal voor tijdens het koken en met een volgende druk op de knop ideaal voor tijdens de maaltijd. Ga je van huis? Eén klik en alle lampen zijn uit, het alarmsysteem aan en de verwarming laag.

Ouderen langer zelfstandig

Domotica gaat dus veel verder dan verlichting alleen. Ook het op afstand bedienen van bijvoorbeeld gordijnen, rolluiken, airco en verwarming is met een domoticasysteem kinderspel. Met dit soort slimme technieken maken we het bovendien mogelijk dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Altijd maatwerk

Bij Flash Elektro werken we voornamelijk met KNX en schakelmateriaal van de merken Jung en Gira. Voor een draadloze oplossing kiezen wij bij voorkeur voor ENET van Jung en Gira.

Domotica is altijd maatwerk! Laat ons met je meedenken over de aanpak die het beste bij jou, je woning en je wensen en eisen past. Samen komen we tot het beste eindresultaat.

Flash Elektro interview

Soepele samenwerking tussen Van Westenbrugge en Flash Elektro:

“Dezelfde kijk op kwaliteit en service”

“In het verleden programmeerden wij zelf weleens een KNX-domoticasysteem, maar dat was best lastig en kostte behoorlijk wat tijd”, vertelt Pieter de Hoogh van Flash Elektro. “In 2012 kregen wij een grote domotica-opdracht voor een Haags grachtenpand en daarvoor heb ik Van Westenbrugge ingeschakeld. Tien jaar later werken we nog altijd nauw samen en zijn zij onze vaste partner voor KNX-oplossingen. We hebben dezelfde kijk op kwaliteit en service en vullen elkaar goed aan.”