Soepele samenwerking tussen Van Westenbrugge en Flash Elektro:

 “Dezelfde kijk op kwaliteit en service”

“In het verleden programmeerden wij zelf weleens een KNX-domoticasysteem, maar dat was best lastig en kostte behoorlijk wat tijd”, vertelt Pieter de Hoogh van Flash Elektro. “In 2012 kregen wij een grote domotica-opdracht voor een Haags grachtenpand en daarvoor heb ik Van Westenbrugge ingeschakeld. Tien jaar later werken we nog altijd nauw samen en zijn zij onze vaste partner voor KNX-oplossingen. We hebben dezelfde kijk op kwaliteit en service en vullen elkaar goed aan.”

 

Flash Elektro in Naaldwijk is specialist voor elektrotechnische werkzaamheden en levert een compleet pakket aan elektro-diensten: van lichtplan en groepenkasten tot domotica en inbraakbeveiliging. Klopt een klant aan voor een KNX-domoticasysteem, dan volgt er al snel een belletje naar Van Westenbrugge. Frans van Westenbrugge legt uit dat hij met zijn bedrijf al ruim vijftien jaar een partner voor installateurs is. “Er wordt nog weleens gedacht dat wij zelf ook installeren, maar dat is dus niet het geval. Wij hebben ons gespecialiseerd in het ontwerpen, programmeren en onderhouden van KNX-domoticasystemen. Als klanten ons benaderen voor een project verwijzen wij ze altijd door naar een van de installateurs met wie wij samenwerken. Naar Flash Elektro bijvoorbeeld.”

Geen onaangename verrassingen

Pieter laat weten heel tevreden te zijn over die samenwerking. Hij ziet dat er echte specialisten bij Van Westenbrugge werken, die alle ins en outs van KNX-domotica kennen. Hij betrekt Frans bij voorkeur al in een vroeg stadium bij een project. “Door in het voortraject alles goed uit te stippelen, komt niemand later voor onaangename verrassingen te staan. Samen met de klant brengen we in kaart wat de wensen en mogelijkheden zijn en daarmee gaan we aan de slag.” Ook Frans vindt het belangrijk om tijdig met de opdrachtgever aan tafel te zitten. Dat resulteert in voldoende en de juiste bekabeling en dus in een beter eindresultaat. “En met de huidige lange levertijden is het nog eens extra belangrijk om het KNX-systeem niet als sluitpost te zien. Dat kan een project onnodig vertragen.”

Goede voorbereiding

Bij een recent samenwerkingsproject, een luxe villa in Westland, was er voor het domotica-verhaal zelfs een aparte vergadering belegd. Naast de opdrachtgever, Frans en Pieter schoven ook de W-installateur en de architect aan. “We hebben alle mogelijkheden uitgebreid besproken”, licht Frans toe. “Uiteindelijk heeft de opdrachtgever gekozen voor bepaalde opties waar hij zelf niet aan gedacht had, maar waar hij nu wel heel blij mee is. Een voorbeeld? De koppeling van de zonwering aan de deuren om schade te voorkomen: als de deuren openstaan, kan de zonwering niet naar beneden.” “En alles is gelukt omdat we zoveel aandacht hebben besteed aan de voorbereiding”, vult Pieter aan. “Doe je dat niet, dan blijken gaandeweg bepaalde opties niet mogelijk of veel duurder.”

Betrouwbaar

Frans benadrukt dat hij de installateur ondersteunt en dat de contacten met de klant daarom in principe altijd via de installateur lopen. “Wij gaan dus absoluut niet op de stoel van de installateur zitten. Het is zíjn klant; wij zijn onderaannemer.” Een betrouwbare en deskundige onderaannemer, vindt Pieter. “Het is voor ons ook fijn dat wij een beroep op Van Westenbrugge kunnen doen wanneer een klant een storing heeft in het KNX-systeem. Vaak kunnen zij op afstand het probleem oplossen of ons uitleggen hoe wij de storing kunnen verhelpen. Ook die samenwerking verloopt zeer soepel!”

www.vanwestenbrugge.nl